Reciprocidad TVV – TVC (Canal 9 llega a Cataluña)

Desde aquí recibimos Canal 9 con los brazos abiertos pese a la manipulación de sus informativos y programas de debate.

Parece que el acuerdo es inminente. Aun así, aunque están preparados para la emisión aun no se ha firmado el acuerdo. De esta forma por primera vez llegará Canal 9 a Catalunya, bueno, hasta hace unos días se recibía también en gran parte de la provincia de Tarragona y algunas zonas de la provincia de Lleida.

De la misma forma, IB3Sat en otoño pasará la TDT, pero ya está en analógico (canal 31 en Tarragona y  canal 55 en Barcelona). Para no complicarse la vida, creo que podrán los canales de golpe, en el mismo momento.

Las dos canales emitirán por el canal 43 (Barcelona y Maresme), canal 56 (Tarragona) y canal 42 (Lleida). Actualmente se emite así en Barcelona:

TV3

Televisión

3/24

Televisión

TVC HD (en pruebas)

Televisión

® Catalunya Ràdio (en pruebas)

Radio

® iCat fm (en pruebas)

Radio

® Catalunya Informació (en pruebas)

Radio

® Catalunya Música (en pruebas)

Radio

El lugar que ocupa el canal de alta definición -TVC HD-, o incluso, otros servicios en pruebas será ocupado por Canal 9 y IB3Sat. Entonces quedará así:

TV3

Televisión

3/24

Televisión

Canal 9

Televisión

IB3Sat

Televisión

® Catalunya Ràdio (en pruebas) ???

Radio

® iCat fm (en pruebas) ???

Radio

® Catalunya Informació (en pruebas) ???

Radio

® Catalunya Música (en pruebas) ???

Radio

Transcripción de la entrevista en Catalunya Ràdio:

-Jo crec, bé, gairebé segur que sí, perquè s’està treballant de fa mesos amb el tema de reciprocitat amb el País Valencià i com també amb les Illes Belears, per tant de ben segur que es veurà.
– Escolti’m senyor Serra, ja que ha sortit això del País Valencià… El conseller Trasseras va dir que molt aviat podríem veure Canal 9, com una mena d’inici d’aquesta reciprocitat de veure els canals d’aquí allà i els d’allà aquí, com està aquest tema? Perquè hem de parlar que serien tres els canals de la Corporació.
– Efectivament, s’està, l’acord és imminent, o sigui, quant ho va dir el Conseller era qüestió de dies, jo crec que ara, en aquests moments, l’acord és qüestió d’hores. El que sí que et puc dir es que per part del a Corporació, per part de TV3 també…. és un acord desitjat perquè TV3 continuï veient-se al País Valencià, per nosaltres és molt important i, per tant, jo crec que és una cosa que està al caure,efectivament, si es fa, es farà a través d’un dels dos canals de laTDT.
– O sigui, la gent que estigui veient la TV3, perdó, estem dient la TV3 o el canal 33 a través de la TDT, un bon dia de la nit al matí es trobarà per un d’aquests canals, que enlloc de TV3 o el 3/24 li apareixerà Canal 9?
– Mmm… no ben bé perquè els canals que tenim probablement siguin, si és així, cobriria un canal probablement d’alta definició o alguna cosa que no afectés cap dels canals que actualment estem…
– D’aquests que estan en proves, i això que diu…
– No afectaria, sinó, en el cas nostre sumaria i, evidentment, en el cas del País Valencià recuperaria una cobertura…
– I això que diu que és qüestió d’hores, vol dir que hi ha algú a TV3 allà o on tinguin les coses tècniques de vostès, que té un botó i si és pitgés ara ja ho podríem posar en marxa, també està esperant…
– Ara no, però previsiblement molt aviat, que es comuniqui que jo crec que serà qüestió d’hores, la tecnologia en aquest cas ho permet que sigui immediat.
– M’està dient amb totes les precaucions possibles…
– jaja
– …que potser ho veuríem la setmana vinent?
– Doncs és probable. Tècnicament s’està preparat. Si l’acord, com és un acord, que com tothom sap és delicat, diguem-ne, les negociacions han sigut llargues i complexes. No voldria dir que espatlli res, per tant, un cop es comuniqui i s’hi signi l’acord, tecnològicament estem preparats per fer-ho de manera immediata.
– I el Secretari de Comunicacions ha dit alguna cosa sobre això, sap alguna cosa més vostè?
– Jo…estic de vacances aquests dies i no…
– I no, està aquí a la ràdio; no, està aquí a la ràdio, llavors no està fent vacances!
Està aquí a la ràdio, bé…

– No, jo penso el que diu el senyor Serra va per aquest camí, estiguem tranquils i la paciència és la mare de la ciència.
– Els oients que sàpiguen llegir entre línies doncs que descodifiquin, en aquest cas també s’ha de descodificar com passa amb la TDT.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Reciprocidad TVV – TVC (Canal 9 llega a Cataluña)

  1. manuel ha dit:

    parece ser que segun lo dicho por la directora de tv3 el idilio entre tv3 y canal9 durara poco.Lo que tienen que hacer de una vez es no hacer politica de una pluralidad linguistica y dejar que las correspondientes televisiones se vean en los dos territorios

Deixa un comentari