3HD en el canal 43

Des del dia 18 a les 8:30 hores, el canal d’alta definició 3HD ja emet pel segon múltiplex de Televisió de Catalunya. La seva inauguració va ser un dia després de que es presenti al CATSI un projecte de Reial Decret que possibilita la prestació del servei de TDT d’alta definició a Espanya en fixar les condicions tècniques mínimes per poder dur a terme les esmentades emissions. Així mateix, estableix que per emetre TDT d’alta definició és necessària l’autorització de l’òrgan que va atorgar la concessió administrativa. La televisió d’alta definició suposa una millora considerable de la qualitat de la imatge respecte a les emissions de televisió amb definició estàndard. Aquestes emissions en alta definició requereixen major capacitat de transmissió que les de definició estàndard, pel que per fer una utilització eficaç i eficient del domini públic radioelèctric és necessari utilitzar tècniques de compressió del senyal de vídeo més eficaces.

Tanmateix, probablement fins l’apagada analògica, només es podrà veure a la zona de cobertura de la Torre de Collserola i al Maresme, per tant, queden fora el Camp de Tarragona i les Torres de Ponent. A més, només es pot veure amb una TV o un descodificador de TDT que admeti el perfil MPEG-4 HD.

Emet amb una resolució de 1440*1080i, amb una relació d’aspecte de 16:9 (panoràmica), i amb la compressió de vídeo H.264. L’àudio és estèreo, Dolby Digital a 192kbps.

De moment, la distribució del segon múltiplex de Televisió de Catalunya queda així:

  • 3/24 – Televisió
  • 3HD – Televisió
  • Canal 9 – Televisió
  • IB3 – Televisió (realment és IBSat!)
  • iCat fm – Ràdio
  • Catalunya Música – Ràdio
  • IB3 Ràdio (pròximament) – Ràdio
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s