Entrada al 2012 amb tancament de canals de TDT

Aquest any ens deixaran un cert nombre de canals de televisió a la TDT. En el cas de Canal+ Dos, ja s’ha produït la seva defunció.

En el sector públic:
  • Gavà Televisió: Emissora de televisió municipal de Gavà, que emetia al històric canal 62, i després, just abans de l’apagada analògica, es va canviar al canal 56, ja que laSexta en analògic per al Baix Llobregat se li va assignar el canal 62. Actualment emet en el canal 46 a la TDT, acompanyant a TV10, que continuarà, però ja veurem si, al quedar-se sola amb el costos d’emissió, corre la mateixa sort en els pròxims mesos. Gavà Televisió té 14 anys a les seves espatlles.
  • Televisió de l’Hospitalet: que va emetre al històric canal 37, i, al principi, s’anomenava Canal infHO. També ens deixa al acabar l’any. Emet en el canal 26, acompanyant a BTV i Televisió de Badalona. Al principi, es va anunciar el tancament de la ràdio i televisió municipals, però al menys la ràdio (Ràdio l’Hospitalet) s’ha salvat.
Això no és tot, també s’ha arribat a anunciar el tancament de dos del sis canals de TV3, els quals podrien ser Esport 3 i TV3 HD, una mesura que reclamava el PP activament. Però sembla ser que s’evitaran aquests tancaments.
Tampoc cal oblidar que TV10, al veure’s abocada a pagar tots els costos d’emissió, podria ser que acabés desapareixent, ja que fins ara l’Ajuntament de Gavà sufragava la meitat dels costos del múltiplex que compartien les dues emissores de televisió, i Sant Esteve de Sesrovires és un poble petit, amb menys pressupost, la qual cosa li costarà assumir el cost, si tenim en compte que Gavà no podia continuar pagant el 50% essent una ciutat més gran.
En el sector privat:
  • La 10: Ens deixa el canal de televisió de Vocento. Des del 20 de setembre de 2011 ja no emetia producció pròpia, i això ja ens podia fer pensar en la deixadesa del canal, i el més que possible tancament futur, o venda… (últimament es rumorejava Real Madrid TV). De fet, valgui la redundància, ara mateix, a pesar d’estar en l’estació d’hivern, encara tenen posats els molinets de tardor, signe més de deixadesa del canal. Continua emetent pel canal 27 a la demarcació de Barcelona, i serà substituït per un canal de telebotiga d’El Corté Inglés. Ja és la segona vegada que desapareix un canal de Vocento, ja que el primer intent va ser amb Net TV, en emissió des de la posada en marxa de TDT gratuïta al 2002 fins al 2008, sense producció pròpia durant tot el temps de vida del canal. A la tercera serà la vençuda?
  • Canal+ Dos (a la TDT): després d’haver estar un fracàs absolut amb només 1213 abonats a tota Espanya (sic). Des del 19 de desembre de 2011 ha estat substituït per Energy, el nou canal de Telecinco per al públic masculí, competidor directe de Nitro d’Antena 3. Energy és un canal gratuït, a diferència de Canal+ Dos, que de moment emet en proves fins a la seva inauguració el 9 de gener de 2012.
També es rumoreja el pròxim tancament de RAC105 (versió televisiva), i substitució per Canal Català (arrendatària), que ara abraçaria una cobertura nacional, un possible lloguer que quedaria pendent d’aprovació pel CAC. I l’entrada de Business TV, el canal econòmic d’Intereconomia, a uns quants múltiplex de la TDT local. Un canal que ja emet durant unes hores al dia a través de Canal Català, i que podria ocupar íntegrament l’espai buit deixat per Canal Català.
Amb el tancament de Canal+ Dos, també han desaparegut les ràdios de PRISA de la TDT: tant la SER, Los 40 Principales com Cadena Dial. Per tant es confirma l’absorció total de Cuatro per part de Telecinco, i la pèrdua de tot l’espai que tenia PRISA a la TDT.
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s