El receptor SDR rus: Malachite DSP

Una altra alternativa per poder escanejar en profunditat la banda sencera de freqüències és fent ús d’un aparell que, en el futur, podria ser el successor dels receptors de ràdio multibanda per a usuaris avançats.

Receptor Malachite DSP

El gran inconvenient que té aquest tipus d’aparells és que el maquinari limita les futures actualitzacions de programari, de tal manera, que potser funcions que poden ser interessants en el futur, no es poden implementar en l’aparell, mentre que un ordinador, que és més potent, tindrà suport durant els propers anys, estarà més preparat per suportar noves funcionalitats i és més flexible.

Les especificacions de la versió russa són les següents:

  • Freqüències de treball: de 100 kHz a 1000 MHz (amb la banda de 250 MHz a 400 MHz deshabilitada)
  • Ample de banda màxim de visualització: 160 kHz
  • Tipus de modulació: AM, WFM, NFM, LSB, USB (no suporta DRM ni DAB)
  • Bateria d’ió liti
  • Consum màxim: 350 mA
  • Consum en repòs: 0,27 mA
  • Funció FM RDS

El preu del producte acabat és de 14000 rubles (l’equivalent a 150€) amb enviament domèstic inclòs, més car serà l’enviament internacional.

Tanmateix, es troben disponible a Internet, diversos models d’imitació, de fabricants xinesos, amb preus de 100€ a 200€, però amb una funcionalitat limitada (programari de prova), amb un rang de freqüències limitat de 50 kHz a 200 MHz.

Cal pagar una suma de diners per obtenir la funcionalitat completa (rang fins a 2 GHz, entre d’altres). Alguns venedors xinesos ofereixen el codi de desbloqueig per 55 dòlars, mentre que un desenvolupador ha practicat enginyeria inversa per tal d’obtenir l’algoritme que fa possible generar el codi d’activació de franc.

Aquesta entrada ha esta publicada en Radio. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s