Malgrat que el concurs de repartiment de llicències es va resoldre el 29 de juliol de 2020. No va ser fins el 22 de febrer de 2023 que es van posar en marxa les emissions del múltiplex departamental al bloc 5B. Aquestes es van autoritzar amb la decisió 2023-79 del 8 de febrer de 2023 de l’Arcom.
Per ara, la composició del múltiplex és la següent:
- France Bleu Roussillon
- RCF Occitanie Méditerranée
- TSF Jazz
- Radio Orient
- Radio FG
- Jazz Radio
- 100 % Pays Catalan
- Sud Radio
- Pyrénées FM
- CapSao
- Chante France
Totes les emissores emeten a 88kbps i en estèreo, amb el còdec AAC. Falten per incorporar-se, això sí, les emissores “RTS La radio du Sud” i “Tourism Info”.
Tres centres emissors cobreixen gran part de les comarques del Conflent i del Rosselló:
- El Molinàs, Cabestany, amb una potència de 4 kW i una altura de 42m
- Força Real, Millas, amb una potència de 4 kW i una altura de 506m
- Bell-lloc, Vilafranca de Conflent, amb una potència de 3 kW i una altura de 1005m
El mapa de cobertura, a febrer de 2023:

També queda pendent l’encesa del múltiplex local de Perpinyà al bloc 11A, que emetrà des del Roc Rodó, a Cases de Pena, a 5 kW (altura de 300 m). Es preveu que iniciï les emissions a la primavera del 2023.
El mapa de cobertura previst per al múltiplex local:

Així com els dos múltiplex estatals M1 (bloc 5C) i M2 (bloc 12A) que podrien arribar a la Catalunya del Nord a l’octubre de 2023 i que van començar les emissions en l’eix viari Lilla – París – Lió – Niça el 12 d’octubre de 2021.
El múltiplex M1 conté els programes:
- Air Zen
- Chérie FM
- Fun Radio
- Latina
- M Radio
- Nostalgie
- NRJ
- Radio Classique
- Rire et Chansons
- RTL
- RTL 2
- Skyrock
- Skyrock Klassiks
Mentre que el múltiplex M2 està compost per:
- BFM Business
- BFM Radio
- Europe 1
- Europe 2
- FIP
- France Culture
- France Info
- France Inter
- France Musique
- KTO Radio
- Mouv’
- RFM
- RMC
En canvi, a la Catalunya del Sud, el 25 de març de 2021, un article de Josep Maria Martí al diari Ara titulat “Catalunya hauria de rellançar la ràdio digital” va encetar el debat. S’afirmava que, a la pràctica, les emissores espanyoles i les catalanes estaven ancorades en la saturada banda de la FM i que la CCMA hauria de liderar el canvi a la radiodifusió digital.
La rèplica no es va fer esperar. El 31 de març de 2021, Miquel Miralles, president de l’ACR va publicar un altre article al diari Ara, titulat “La ràdio digital, DAB, un artefacte que no vola“. En aquest article, es mostra escèptic amb la idea de que Catalunya Ràdio, per si sola, pugui rellançar la ràdio digital DAB+ i es queixa de que la ràdio privada ha hagut de suportar caigudes d’ingressos de fins el 40% en els últims anys.
No hi ha un horitzó temporal a la vista per al retorn de les emissions de Catalunya Ràdio ni per a l’inici de les emissions de les ràdios privades en DAB+, malgrat que ja es va realitzar el concurs de llicències fa gairebé vint anys.
El moviment més recent és que, finalment, el 27 de juny de 2022 el CAC va rectificar la posició anterior i va convocar un concurs per atorgar la llicència que quedava lliure en el múltiplex d’Osona, tanmateix no es va presentar cap empresa i el concurs es va declarar desert. La llicència va quedar lliure perquè la empresa seleccionada al 2003, CEPSA, es va extingir. Estem parlant de l’empresa propietària de la concessió de la freqüència 882 kHz de l’Ona Mitjana, la històrica Ràdio Sabadell, on fins el 7 de juliol de 2014 emetia “La Xarxa”.
L’escenari contraposat entre les dues bandes de la frontera estatal recorda a la faula de la tortuga i de la llebre. La llebre podria representar a la Catalunya del Sud, mentre que la tortuga a la Catalunya del Nord. Doncs l’excés de confiança o l’orgull (a l’inici) de la llebre és el que la fa perdre, així com la seva mandra, que la porta a dormir en comptes de complir la tasca. La tortuga, en canvi, encarna la perseverança.